Зарядни станции за електромобили в София

Default Pinned Post Image

Увеличаването на броя на зарядните станции в страната е от изключителна важност, тъй като електрическите автомобили стават все по-разпространени и предпочитани, както за придвижване в града, така и за дълги пътувания. В град София зарядните станции са 674 на брой. Ние от Simpl напълно подкрепяме електромобилите и тяхната екологичност. За да бъдем максимално полезни, сме ти подготвили информация за зарядните станции на територията на столицата.

София, като столица, има най-много изградени зарядни станции, на удобни локации, разпространени в целия град. На паркинг, до супермаркет, в паркинг на мол, на бензиностанция, дори на паркинг на ресторант. Важен аспект, който трябва да имаш предвид при избора на станция е да провериш, какъв тип е тя - бавнозареждаща или бързозареждаща. AC са бавнозареждащите, те започват от 3.7kW като при тях необходимото време за зареждане е между 12-16 ч. и стигат до 22kW, като при тях необходимото време за зареждане е около 4 ч. Бързозарядните станции или така наречените DC, започват от 24kW като при тях средното необходимо време за зареждане на електрически автомобили е между 2-8 ч. за пълно зареждане на автомобила и стигат до 360 kW, като тук вече говорим за време за зареждане между 8-20 минути.

Най-удобните станции в София за зареждане на автомобили са:

Най-удобните станции в София за зареждане на автомобили са:

·       Кауфланд (ж.к. Младост 1) - Паркингът на хипермаркета разполага със зарядни станции на eCars и Eldrive.

·       OMV Лукойл (бул. „Цариградско шосе“) - Бензиностанцията разполага със станции на Eldrive.

·       Парадайз Център (бул. „Черни връх“) - Молът разполага с няколко зарядни станции, предоставени от eCars.

·       Интер Експо Център (бул. „Цариградско шосе“) - Зарядни станции на Eldrive и други доставчици.

·       Бизнес Парк София (ж.к. Младост 4) - Зарядни станции на различни доставчици, включително Eldrive.

·       Сердика Център (бул. „Ситняково“) - Търговският център разполага със зарядни станции на eCars.

·       Парк Център София (бул. „Арсеналски“) - Няколко зарядни станции, включително такива на Eldrive.

·       Shell (бул. „България“) - Бензиностанцията разполага със станции на Eldrive.

·       Мега Мол София (ж.к. Люлин) - Търговският център предлага зарядни станции на eCars.

·       The Mall (бул. „Цариградско шосе“) - Зарядни станции на eCars и други доставчици.

·       Elfinity Оборище 5 Център - Зарядната станция се намира на ул. Оборище №5 и е достъпна за ползване денонощно. Стартира се през мобилното приложение Elfinity.

·       Eldrive Полиграфия Център - Зарядните станции се намират до сградата на Полиграфия Център на Цариградско Шосе. За да заредиш, изтегли мобилното приложение на ElDrive.

·       Eldrive Летищен Център - Зарядната станция се намира до сградата на НОВА Телевизия в близост до Летище София. За да заредиш, изтегли мобилното приложение на ElDrive.

·       Fines Charging Sofia Tech Park - Зарядните станции се намират на паркинга на Sofia Tech Park и са достъпни в рамките на работното време на обекта. За да заредиш, изтегли мобилното приложение на Fines Charging.

·       Eldrive Residential Park София - Зарядната станция се намира до паркинга на Residential Park Sofia и е достъпна в рамките на работното време на обекта. За да заредиш, изтегли мобилното приложение на ElDrive.

Тези станции обикновено предлагат различни видове зарядни устройства, които поддържат различни видове електромобили. За да се увериш в наличността и типовете зарядни устройства, може да провериш съответните приложения на операторите като eCars и Eldrive или да използваш универсални такива, като PlugShare.

Със сигурност зардяните станции могат да бъдат в пъти повече, защото става дума за столица. Предстои да се изграждат и още станции, защото електромобилите са все по-предпочитани за градски условия.

В тази блог статия сме изброили само част от ключовите локации на зарядните станции, повече информация за тях, може да разгледаш  ТУК.

Ако искаш да караш електромобил без голяма инвестиция или си само за малко в страната вземи го с абонамент от Simpl.