Полезна информация за електромобилите

Default Pinned Post Image

Към момента на територията на България има 1760 зарядни станции. От всички работещи в страната 1250 са с променлив ток с мощност до 22 киловата (кВт), а 381 броя са с прав ток, бързозарядни, с мощност между 24 кВт и 150 кВт, изтъкват от ИКЕМ.

Статистика сочи, че хибридните автомобили в страната са 51 910, което е с 31,4% повече спрямо октомври миналата година.

Според организацията (ИКЕМ) основните предизвикателства около електромобилите са свързани най-вече с цената и пробега. Електромобилите остават по-скъпи от превозните средства с двигател с вътрешно горене, като застрахователните премии също са по-високи. 

Карането на електромобил има множество предимства, които го правят все по-предпочитан избор за съвременните шофьори, като например:

  1. Екологичност
  2. По-ниски експлоатационни разходи
  3. Безшумна работа
  4. Достъп до стимули и привилегии
  5. По-добро ускорение и динамика

6.      Дългосрочна инвестиция

За водачите на такъв тип превозно средство, много полезни биха били няколко приложения, съвместими с IOS и Android. Чрез тях лесно и безпроблемно можеш да откриеш най-близката зарядна станция и каква по вид е тя.

1.      PlugShare: Това е едно от най-популярните приложения за намиране на зарядни станции. То предлага информация за местоположението на станциите, типа зарядно (бързо, обикновено и др.), както и отзиви от потребители за състоянието и надеждността на станцията.

1. 1. Nextcharge: Това приложение предлага подробна карта на зарядни станции в цяла Европа, включително и в България, за хората, които са решили да си направят дълго пътуване с електромобил. Показва различни видове станции и тяхната наличност в реално време. Също така можете да планирате маршрути, които включват зареждане на електромобила.

2   2. Chargemap: Chargemap е широко използвано приложение, което предлага карта с всички налични зарядни станции. Потребителите могат да филтрират резултатите по вид станция, мощност и доставчик, както и да добавят ревюта и снимки на станциите.

     3. Electromaps: Това приложение предлага достъп до мрежа от зарядни станции в Европа и Северна Америка. Позволява филтриране по тип конектор, мощност и достъпност, както и навигация до най-близката станция.

      4. ABRP (A Better Routeplanner): Това приложение е идеално за планиране на дълги пътувания с електромобил. То изчислява най-добрия маршрут, като включва зарядни станции по пътя, и показва типа на станциите, времето за зареждане и разхода на енергия.

Ако все още не си сигурен дали си готов за покупка на електромобил, можеш да се възползваш от услугата ни за дългосрочен наем. Чрез тази възможност ще имаш възмоността да тестваш електромобил в градски условия, а защо не и извън града на дълъг път, ще имаш възможността да потърсиш зарядна станция, да заредиш колата и да направиш калкулация дали си заслужава електромобила или предпочиташ превозно средство с двигател с вътрешно горене.

Повече за услугата и информация за наемането на елекромобил, можеш да намериш ТУК