Защо да изберем устойчив начин на живот? (Част II)

Default Pinned Post Image

Всеки един човек допринася за опазването на природата. Или за разрушаването й.
Глобалните климатични промени зависят от нас, хората. Защото един по един, обединени, можем да постигнем успех. 

Във втора част от статията „Защо да изберем устойчив начин на живот?“ решихме да покажем най-малките действия, които човек може да предприеме, за да предпази от допълнително претоварването Земята.
И не забравяйте, че малките крачки водят до големи промени! И всичко зависи от нас. 

Ето ги и тях: 

1. Откажи се от хартията 

Колко месечни фактури получаваш на месец. Разбери дали компаниите предлагат възможност за онлайн фактура и се възползвай. Ще я получаваш по мейл, което е бърз, удобен и защитен вариант. Спестяването на хартия е един от най-лесните начини за опазването на природата. 

2. Замени пластмасовите прибори

Изглежда лесно и ще спести много! Всекидневно сме заобградени от вещи за еднократна употреба, които може лесно спрем да употребяваме.
Използвай бутилка за многократна употреба вместо пластмасово шише.
Вземи си хубава чаша от вкъщи, както и сламки за многократна употреба. Вече се предлагат метални, стъклени, бамбукови и др. Сламките са един от най-трудните за рециклиране продукти, защото са твърде леки.
Това важи и за всички производни продукти, като пластмасови прибори и посуда за хранене. Носи си кутии от вкъщи, както бамбукови прибори. 

3. Не на найлона

Памучните торби са новият тренд! Предлагат удобство и издръжливост, а могат да се използват и не само за пазаруване. Компаниите предлагат различни дизайни, които биха паснали на всеки. 

4. Използвай разтворими препарати

Взимайте препарати със 100 % разтворима капсула. По този начин няма да оставяте никакъв отпадък.
Традиционните препарати са едни от най-големите замърсители, които се отразяват неблагоприятно върху здравето на човека, поради наличието на многообразие от токсични съставки в съдържанието им. 78% от компаниите за почистване включват токсични химикали в техните формули, което е и причината някои хора да страдат от главоболие или алергии. На пазара вече има безопасни алтернативи, които съдържат изцяло екосъобразни съставки, щадящи човешкото здраве и природа.