Най-добър семеен автомобил?

семеен автомобил SUV Миниван Комби
Default Pinned Post Image

Семействата с деца са може би една от най-специфичните клиентски групи, що се отнася до избора на автомобил. По обективни причини, тези хора имат специални изисквания към колите, а с развитието на автомобилните сегменти, същите изведнъж се оказват изправени пред три основни избора на купе. Всеки един от тези варианти има своите плюсове и минуси, но всички те предлагат достатъчно място за багаж, сигурност и приятен външен вид. Дали е само въпрос на вкус или трябва внимателно да се премислят основните качества на всеки един от тези три класа? Кой вариант е най-подходящ за младите родители - SUV, миниван или комби?

SUV автомобилите 

В последните две десетилетия SUV автомобилите заливат пазара, а в Щатите стават любими на много. Защо, обаче, хората се влюбват в SUV автомобилите? Те са големи, предлагат обширно вътрешно пространство, изглеждат сигурни и разполагат със система за задвижване на 4 колела. Дори детето Ви да тренира ски, не закъснявате да го закарате на тренировка. 

Факт е, че задвижването на четирите колела е удобно и практично решение, но също така обслужването на тези системи може да бъде доста скъпо, а колко често ще имате реална полза от 4х4? От друга страна, получавате доста добър, агресивен и внушителен външен вид. Имате и висока позиция на седене, която Ви дава доста добро виждане на всичко около Вас, както и допълнителна доза самочувствие зад волана. Ако решите да си закупите каравана, половината от задачата вече е налична - имате с какво да я теглите. Проблемът е, че SUV-автомобилите понякога са ненужно големи, което затруднява паркирането. Освен това са и доста тежки, което принуждава създателите им да ги екипират с големи двигатели. Това от своя страна води до реализиране на голям разход на гориво. Голямото купе респективно води до ниска аеродинамична ефективност, което допълнително влошава разхода. Пазарът на SUV автомобили се развива в такава степен, че компаниите започват да експериментират. Така се появяват  кросоувърите, които имат всичко, с което SUV моделите се гордеят, но в комплект с по-малък и икономичен двигател и предно задвижване. Въпрос на вкус, приоритети и цена.

Миниван

Минивановете имат ключова роля в модерната семейна мобилност. Тези превозни средства произхождат от товарните бусове, но са адаптирани да превозват хора и техния багаж. В днешно време, те са базирани върху платформата на леки автомобили, имат привлекателен дизайн, а вътрешното пространство е огромно и предлага изключително добре изграден интериор за събиране на много багаж. Мнозина смятат миниван автомобилите за единствените модели специално проектирани за превозване на големи семейства. В подкрепа на това твърдение, те често предлагат хитроумни решения, които улесняват ежедневието. Някои от тях имат плъзгащи се задни врати, които превръщат достъпа по-лесен на тесни места - например в паркинга на близкия хранителен магазин. Както вече стана ясно, тези практични превозни средства са базирани на леки автомобили, което означава че се задвижват от техните компактни и икономични двигатели. Аеродинамиката също се доближава до стойностите, които сме свикнали да виждаме в спецификацията на леки автомобили.  Минивановете, обаче, губят точки спрямо SUV-автомобилите по отношение на външния вид. Да, в днешно време дизайнът им съвсем не е скучен, какъвто е в миналото, но за много хора предлаганият от минивановете  дизайн не е достатъчен.

Комби

За разлика от SUV и миниван автомобилите, доброто старо комби не харчи толкова много гориво, тъй като не се различава по размери и тегло от седана, на който обикновено е базирано. За сметка на това, предлага по-голям обем за събиране на багаж. Комбитата са любим автомобил на германците. Те предпочитат да карат бързи и ефективни автомобили по своите аутобани като същевременно имат място за целия си багаж. По обем, багажникът на комбито не се различава от този на SUV автомобил, но основният му плюс е ниският праг на товарене. Това означава, че при джиповете товарът трябва да бъде вдигнат по-високо, за да влезе в багажника. Почти всички днешни комбита могат да се поръчат със задвижване на четирите колела, което е още един плюс в списъка на класическия модел. Най-просто казано, комбито се усеща, изглежда и харчи като стандартен автомобил, но  позволява да се натовари по-лесно много повече багаж. 

Недостатъците - мнозина не харесват външния им вид. Комбитата са по-универсални автомобили от минивановете и въпреки по-малките си размери, винаги ще има достатъчно място за багаж в такъв тип автомобил.

Разбери какви условия може да предложи SIMPL за семейния ти автомобил