Електрически автомобили, които очакваме да видим през 2023г.

Default Pinned Post Image

През 2023 г. нещата стават все по-вълнуващи с представянето на редица нови коли, които нямаме търпение да видим на пътя. Тук ще разгледаме петте, които ни вълнуват най-много тази година.

Peugeot е-308

Peugeot 308 представлява нова ера за марката, като това е първият модел автомобил с новата емблема на Peugeot и с тази нова ера идва и електрическата му версия! С елегантен интериор, голям централен сензорен екран и i-cockpit Peugeot e-308 наистина се чувства като кола, създадена за бъдещето. Този нов електрически хечбек ще има голям пробег от 383 километра, благодарение на изцяло новото си електрическо задвижване, а със своята 51 kWh батерия няма да е необходимо да чакате, докато се зареди!


Abarth 500e

Очаква се да пристигне през лятото на 2023 г. Abarth 500e със своя ретро стил и с някои спортни екстри, със сигурност ще привлече окото. Abarths са известни с емблематичния си звук, но с преминаването към електрическите модели този звук утихна. Екипът на Abarth инсталира звуков генератор и усилвател на 500e, помагайки да се възпроизведат интензивните усещания на неговия аналог ICE. Изборът на батерия за вашият Abarth 500e е също толкова лесен, колкото и на двигателя, защото има само една опция. Получавате същата батерия от 42 kWh, каквато ще намерите и във Fiat 500 с най-дълъг пробег, но допълнителната мощност в тази кола наистина намалява донякъде пробега. Все още нямаме наличен новият Abarth 500e, но можем да ви предложим подобният на него Fiat 500 е Icon. 


Jeep Avenger

Jeep Avenger е първият изцяло електрически модел на Jeep. Той ще постави нов стандарт за малките SUV автомобили по целия свят. Моделът вече постигна успех и ние сме щастливи, защото не сме единствените, които мислят така, Avenger вече е кола на годината 2023. Той е един от по-малките автомобили, произвеждани от Jeep, въпреки че безспорно е с емблематичната си предна решетка и повишена височина. Avenger ще бъде перфектният спътник за приключения на открито, благодарение на своя пробег от 399 км., бързо зареждане и набор от различни режими на шофиране за различни терени.

 

Mercedes-Benz EQS

За тези, които търсят най-модерния в технологично отношение луксозен седан, тогава Mercedes-Benz EQS трябва да е на първо място в списъка ви за разглеждане. Това е опитът на компанията да създаде електрически еквивалент на S-класа и предлага най-новата и най-добрата джаджа – включително гигантския Hyperscreen сензорен екран на Benz, профили на водачи, базирани на сканиране на пръстови отпечатъци, и огромни шест USB-C порта. Той глези водачите си с обемно вътрешно пространство, прекрасни материали на кабината, възглавници, функции за масаж, отопление на врата и раменете.

 

Kia EV9

Със своята масивна и ръбата стойка, EV9 със сигурност ще привлече вниманието на пътя. С впечатляващият пробег от 531 километра няма да ви се налага, нито ще искате да напуснете комфорта на SUV - с огромния си панорамен люк, той е залят от естествена светлина и пейзаж, задавайки нов стандарт на комфорт.

Трябва да се отбележи, че датите на пускане на пазара на тези превозни средства може да подлежат на промяна поради различни фактори, като забавяне на производството или прекъсвания на веригата за доставки. Въпреки това новите разработки в технологията на батериите, двигателите и новите модели, излизат все по-бързо на пазара, и ние нямаме търпение да видим какво крие бъдещето в индустрията на електрическите автомобили!