5 Simpl хитрини, с които да избегнеш лошия късмет

Default Pinned Post Image


Лошият късмет идва и си отива, но колко по-приятно е, когато човек го надцака! За тази цел обаче ще ти е нужен арсеналът на Хитър Петър, с който да противодействате на всички онези малки гадости, които вгорчават живота на всеки шофьор.

В тази кратка статия сме събрали 5 топ хитрини за теб и твоя автомобил! Приятно четене (и хитруване):

1. Оцетът не е само за салата. Отлично размразява стъклата!

Когато температурите паднат достатъчно и нямаш гараж, бъди готов за дебел слой лед върху стъклата. При това лед, с който стъргалката просто не може да се справи. Не се ядосвай! Не изливай гореща вода върху прозореца, защото това няма да реши проблема, а само ще го влоши.Вместо това използвай смес от оцет и вода, за да разтопиш леда.

Един супер бърз, лесен и ефективен начин, с помощта на който можеш да отидеш спокойно на работа.


2. Двулевката мери грайфера - не е майтап! 

Дали грайферът на гумите е според изискванията на КАТ и още по-важното - достатъчно безопасни ли са гумите? С една монета бързо може да разбереш. По закон грайферът трябва да е дълбок поне 4мм, но как да го измериш в движение?

Просто е! Вземи монета от 2лв, нейният сребърният външен ръб е точно 4мм. Ако не виждаш сребърната част на монетата, карай спокойно!


3. Чистачките чистят стъклото, а кой чисти чистачките?!

Почистването на чистачките с малко спирт и микрофибърна кърпа е един лесен и ефективен начин да ги поддържаш в отлична форма. Все пак и те имат нужда от чистене, нищо, че са чистачки!


4. Никога повече няма да се чудиш от коя страна е капачката на резервоара!

Няма място за чудене и маене! Отговорът на досадния въпрос винаги е бил пред очите ти - на таблото! Просто погледни индикатора за гориво и потърси малката икона "газ". Към която страна сочи стрелката, това е страната, на която е резервоарът! Този трик е особено полезен, ако често шофираш кола на приятел или си взел кола под наем за няколко дни.


5. Пастата за зъби става и за очи (но само автомобилни) 

Чисти зъби, чисти фарове! Да поддържаш фаровете на колата чисти и бляскави е от сериозна важност, но често почистването им излиза скъпо или отнема време. С пастата за зъби обаче можеш да постигнеш отличен ефект с фаровете. Изтъркай ги с паста за зъби и виж как мръсотията веднага пада, после почисти добре с мокър парцал и си готов.



 

SIMPL ти пожелава безаварийно и приятно шофиране!