Най-чаканите коли за 2022 г. - Част I

Default Pinned Post Image

Последните години бяха колебливи и несигурни за автомобилната индустрия, но 2022 г идва, за да ни даде най-доброто от най-добрите в сферата! Иновации, много технологии и смели мечти са вложени в най-чаканите модели автомобили за тази година, които очакваме със затаен дъх и широко отворени очи! Представяме ви първата част от тези диаманти на колела.


KIA EV6

Изцяло природосъобразна 

Новата Kia EV6 демонстрира невероятна мощ с нулеви емисии, дълъг автономен пробег, бързо зареждане с мощност 800 V и открояващ се дизайнерски стил. EV6 е някъде по средата между купе и кросоувър и ще се предлага с различни вариации на мощност - от 170 до изумителните 580 конски сили. Революционният автомобил може да възстанови капацитета на батерията от 10 до 80% само за 18 минути. Докато версията GT може да ускори от 0 до 100 км/ч в рамките на 3,5 секунди и да достигне максимална скорост от 260 км/ч.
Дизайнът е изцяло изчистен и семпъл, ориентиран към бъдещето с множество високотехнологични елементи, като един от най-впечатляващите е високотехнологичният и заоблен мултимедиен екран. Автомобилът се захранва изцяло с електроенергия и предлага избор на различни конфигурации по отношение на силовите агрегати. Ще се предлага на пазара в първата половина на 2022 г., а GT версията през втората. 


GMC Hummer

Първият електрически Hummer  - разпродаден

„Звярът“ сред автомобилите Hummer се завръща, за да ни представи своя електрически модел под марката GMC. Първоначално моделът ще се появи като пикап, а по-късно като SUV вариант. Машината впечатлява с четирите завиващи колела, способността да се движи странично и мощността, която при някои модели надвишава 1000 конски сили. Производителите на този „Хълк на пътя“ съобщиха, че всички бройки от първата производствена серия вече са продадени, като новите им притежатели ще могат да се насладят на това „чудовищно“ преживяване чак в началото на 2023 г.


Mercedes EQB

Компактен отвън, широк отвътре

Mercedes EQB е електрическият вариант на GLB и предоставя същите удобства и практичност заради дългото си междуосие от 2,83 м. Моделът е с компактен външен вид, но просторен и широк отвътре. EQB 300 4Matic е базовият вариант, който е оборудван с два електромотора, развиващи мощност до 225 к.с., а по-скъпата версия EQB 350 4Matic, отново е с два двигателя и достига до 288 к.с. Зареждането на батерията му отнема малко повече от 30 минути за да достигне от 10 % до 80 %. Стандартният модел разполага с 5 места, като има версия и със 7 седалки, които го нарежда в топ списъка на семейства с деца. 


Ferrari Purosangue

Първият SUV на Ferrari

Историческа премиера! Това е първият SUV модел на Ferrari. Дебютът на Purosangue се очаква до седмици, като знаем, че ще е със задвижване на четирите колела. Моделът е проектиран на същата модулна платформа за автомобили с предно разположение на двигателя, която използва и суперколата Ferrari Roma.
Автомобилът ще получи и иновационно окачване с възможност за регулиране на пътния просвет и информационно-развлекателна система за возещите се отзад пасажери. Италианците са се съсредоточили върху производителността, тъй като този модел ще се наложи да е в пъти по-бърз от конкуренти като Lamborghini Urus и Porshe Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe. 


Hyundai Ioniq 5 

Ще захрани цялото ви домакинство

Hyundai представи първия си чист електромобил Ioniq 5. И въпреки че се случи преди година, моделът вече е готов да стигне до крайния потребител.  Базовият Ioniq 5 идва с около 58 кВтч капацитет на батерията, с мощност 168 к.с и 350 Нм въртящ момент. Това му позволява да ускори до 100 км/ч за 8,5 секунди.
Моделът в нишата между кросоувър и хечбек ще се предлага в два размера батерии – 58 или 72,6 кВтч, както и опция за избор между един или два електромотора.  Най-мощният вариант развива 306 к.с, като ускорява до 100 км/ч за 5,2 секунди.
Икономичният вариант използва същата батерия с мощност 72,6 кВтч, но само с един двигател и разполагам с възможността за 480 км пробег.  За интериора са използвани екологични материали, рециклирани пластмаси и вълна, като никъде в компонентите не се използва кожа. Интересно е, че централната конзола се прибира навътре с над 10 см, за да освободи повече място. А според производителите този модел може да захрани с ток редица домакински уред като хладилник, телевизор, лаптоп и фурна.  


Lotus Emira 

Конкурентът на Porsche 911

Британската компания Lotus пуска на пазара пряк конкурент на Porsche 911. А именно Lotus Emira. Предполага се, че това ще бъде последният модел на британците оборудван с класически двигател за вътрешно горене. Този модел ще бъде предложен в две двигателни версии – двулитров и четирилитров, и ще предложи ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4.5 секунди. За това ултрамощно бижу е определена цена, възлизаща на малко над 72 000 евро. Притежателите й ще могат да избират между модификации с ръчна, автоматична и роботизирана предавателна кутия.