Какво да държим в колата?

in my car What to have in my car?
Default Pinned Post Image

Дяволът е в детайлите! Само този, който не е шофьор, не е изпадал в подобна ситуация – да му трябва нещо дребно и незначително, а то да му липсва . „Само ако беше в колата!“

За да ти спестим време (и най-вече нерви), решихме да съберем един полезен списък с неща, които да оставиш в своя автомобил. Ето и нашите съвети:

1. Стотинки, но не жълти: остави си няколко монети в колата; ще ти послужат за паркинг, за кафе … все ще влязат в употреба. Само не забравяй, че веднъж използвал ги, трябва пак да оставиш монети в колата. Не се възстановяват сами, за жалост. 

2. Вода, но за пиене – бутилка питейна вода в купето е просто задължителна. А ако оставиш и няколко в багажника, ще си подсигурен за всякакви ситуации.

3. Мокри и сухи кърпички – никога не се знае кога ще се омажеш до ушите с храна или масло. Важно е да имаш както сухи, така и мокри кърпички.

4. Плик за отпадъци – нещо дребно, но изключително полезно, което всеки шофьор трябва да има скрито в някое ъгълче по много причини, дали да се изхвърли някое боклуче или… ако на някой от пътниците му прилошее на магистралата. 

5. Зарядно за телефона – винаги трябва да е там, тук спор няма.

6. Яке или топла дреха – добре е една топла дреха винаги да е на разположение, понякога времето може да ни изненада и да не сме добре подготвени.

7. Лопата – за зимните месеци, а и за летните – ако решите да правите голям пясъчен замък на плажа.

8. Кибрит или запалка – пушенето е вредно за здравето, но огънят е най-великото откритие на човека, както биха се съгласили древните с нас. 

9. Дъвки и бонбонки – сложи едно пакетче дъвки или ментови бонбони в колата, ще освежи дъха ти в непредвиден момент. Лютите бонбони пък са идеални за да те държат фокусиран по време на дълго шофиране.

10. Чадър – ако завали, ще си свиркаш и да няма да имаш грижи. Само се пази от локвите…

11.  Швейцарско ножче – толкова е полезно! А освен това е стилно.